Raaijmakers Tegels & Sanitair
Raaijmakers Tegels & Sanitair
Raam 20
5422 WX Gemert
0492 – 362 862 - info@raaijmakerstegelsensanitair.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Snelle schoonmaaktips voor de badkamer Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Snelle schoonmaaktips voor de badkamer

Snelle schoonmaaktips voor de badkamer

Met deze schoonmaaktips hoef je maar drie minuutjes per dag aan het schoonmaken te besteden. Gewoon tijdens je normale bezigheden in de badkamer. Tijdens het tandenpoetsen bijvoorbeeld. Zo ervaar je het niet eens als schoonmaken en heb je toch een frisse badkamer. Lees onze slimme tips en maak je badkamer in een mum van tijd schoon.

Tip 1: schoonmaken tijdens het tandenpoetsen

Maak 1 á 2 keer per week alles rondom de wastafel schoon. Doe het tijdens het tandenpoetsen, dan sla je twee vliegen in een klap. Haal een doekje door de wasbak, maak het afvoerputje schoon en poets de spiegel met een licht vochtige doek. Als je dit bijhoudt met de krachtige microreiniger van Baden+, wordt het een klusje van niets! Gaat dit multitasken je goed af? Maak dan tijdens het tandenpoetsen ook af en toe de handgrepen van de badkamerdeur schoon of vervang het afvalzakje in de prullenbak.

Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Tip 1: schoonmaken tijdens het tandenpoetsen
Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Tip 1: schoonmaken tijdens het tandenpoetsen

Tip 2: douche en bad dagelijks drogen

Maak er een gewoonte van om na het douchen of badderen je douchecabine en bad, plus de kranen te drogen met een oude handdoek en een trekker. Het kost een minuutje werk en zo voorkom je kalkaanslag en schimmel. Bovendien zorgt het droogwrijven ervoor dat je verder nauwelijks nog schoonmaakwerk hebt aan je douche of bad. Voor een extra fris resultaat haal je af en toe een doek met schoonmaakmiddel er langs. Ook handig: wrijf je douchecabine in met antikalk-coating. Dit voorkomt eveneens kalkvorming. 

Tip 3: je toilet hygiënisch schoonmaken  

Hoe vaak je een toilet moet schoonmaken hangt af van hoe intensief je hem gebruikt. Met een druk gezin is het goed om het toilet dagelijks te reinigen. Ben je naar het toilet geweest? Haal dan even een wegwerpdoekje (het liefst wel ecologische) over de wc-bril. En als je dan toch bezig bent, zwiep dan gelijk de wc-borstel met toilet-reiniger door de wc. Met een randloos toilet heb je geen onhandige randen waaronder vuil gaat zitten. Zo wordt schoonmaken nog eenvoudiger. Vergeet ook niet om 1 of 2 keer per week de buitenkant van de toilet-pot en de tegels rondom schoon te maken.

Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Tip 3: je toilet hygiënisch schoonmaken
Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Tip 3: je toilet hygiënisch schoonmaken

Tip 4: voor een glanzende badkamervloer

Stofzuig de badkamervloer steeds wanneer je ook de rest van je huis stofzuigt. En dweil de vloer een keer per week. Met onze sanitair-reiniger in je dweil-sopje weet je zeker dat de beschermlaag van je tegelvloer niet beschadigd raakt door agressieve bestanddelen.

Wil je het schoonmaken van je badkamer nog eenvoudiger maken? Baden+ heeft meer slimme schoonmaakmiddelen waarmee je alles in een handomdraai stralend schoonmaakt.

Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Banner - Download schoonmaaktips badkamer

DOWNLOAD SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSTIPS BADKAMER

Houd je badkamer lekker schoon en fris. Laat je kranen en spiegels glimmen en je douchewand en tegels blinken. Vraag onze pdf aan met schoonmaak- en onderhoudstips en houd je de badkamer jarenlang tiptop in orde.

PDF SCHOONMAAKTIPS

Zo maak je schoonmaken leuk

De badkamer schoonmaken is regelmatig nodig. Niet onze favoriete bezigheid, maar gelukkig zijn er manieren om het een stuk leuker te maken! 

Muziek tijdens het schoonmaken

Denk je aan muziek tijdens het schoonmaken? Dan is ‘Queen – I want to break free’ vast een nummer dat gelijk in je hoofd binnenschiet. Met muziek aan is het schoonmaken een stuk minder erg. Swing je badkamer schoon met de volgende nummers:

  • Christina Aguilera ft. Missy Elliot - The carwash
  • Nielson – Sexy als ik dans
  • Daft Punk ft. Pharrel Williams – Get lucky
Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Muziek en onderhoudsvrije producten
Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - Muziek en onderhoudsvrije producten

Onderhoudsvrije badkamerproducten 

Maak het jezelf makkelijk met meubels en accessoires die weinig onderhoud nodig hebben. Zwevende meubels zijn bijvoorbeeld praktisch, omdat je er gemakkelijk onderlangs schoonmaakt. Een randloos toilet, een hangend badkamermeubel en een kast aan de muur zijn mooie oplossingen! Daarnaast zijn vlakke producten, zoals deze Vasco designradiator, in een handomdraai schoon. 

Wist je dat je met de badkamer schoonmaken 350 kcal per uur verbrandt? 

Gebruik een schoonmaakrooster

Naast swingende muziek en onderhoudsvrije producten is een goed systeem al het halve werk. Gebruik een vast schoonmaakrooster, zodat je weet waar je aan toe bent. Begin met de vervelendste klusjes en eindig met de leukste taken. Dagelijks kun je het beste het toilet, de wasbak en het lichtknopje afnemen. Wekelijks hebben je douche, spiegel en vloer een schoonmaakbeurt nodig. Zo blijft het behapbaar en voorkom je dat je uren aan het poetsen bent.  

Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - schoonmaakrooster en de juiste schoonmaakmiddelen
Snelle schoonmaaktips voor de badkamer - schoonmaakrooster en de juiste schoonmaakmiddelen

De juiste schoonmaakmiddelen

De juiste schoonmaakmiddelen zijn onmisbaar om je badkamer schoon en mooi te houden. Met de krachtige schoonmaakmiddelen van Baden+ gaat je badkamer jarenlang mee. Deze gaan niet alleen geur en vuil tegen, maar bestaan ook uit milieuvriendelijke materialen! Met de collectie kun je de hele badkamer aanpakken. Muziek aan en gaan! 

Meer over schoonmaken

 

5 tips voor een
blinkende douchecabine

Last van shampoo-, zeep- en kalkresten in je douchecabine? Met deze vijf tips maak je de douchecabine blinkend schoon.

 

Handige tips: schimmel
in de badkamer verwijderen

Hoe verwijder je schimmel in de badkamer het best? Met deze tips heb je zwarte vlekken op je plafond en bruine of oranje voegen zo weer schoon.

 

Handige onderhoudstips voor je badkamer

Houd je badkamer jarenlang in goede conditie met onze schoonmaak- en onderhoudstips.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken